Ünnepeld az életet!

everton-vila-140207-unsplash.jpg

A karácsony a szeretet ünnepe. A Valentin-nap a szerelmeseké. Húsvétkor az nyuszit várjuk, lessük, hogy hozta-e a csokitojást. Szilveszterkor önfeledten bulizunk és örülünk, hogy elbúcsúztathatunk egy újabb évet. Szülinapkor tortagyertyákat számolunk, névnapra virágot veszünk. Tényleg csak ennyiből állnak az ünnepek?

Azért is várom minden évben annyira a karácsony időszakát, mert olyankor mintha megváltozna a világ. Az idő lelassul, az emberek jobban odafigyelnek egymásra és magukra is. Sokaktól mégis azt hallom, hogy pont ez veszi el a lényeget, hiszen a karácsonynak nem erről kellene szólnia. Szerintem meg pontosan erről.

Ugyanez a helyzet a Valentin-nappal is. Van, aki napokkal előtte készül rá, virágot és csokit vesz, ajándékot készít. Mást hidegen hagy a dolog. S vannak néhányan, akik úgy tartják, a szerelmet és a szeretetet nem csak ezen az egy napon kell ünnepelni. És ebben igazuk is van. Teljesen egyetértek ezzel az állítással. Ugyanakkor megértem azokat is, akik előre készülnek rá, hogy meglepjék kedvesüket.

Az ünnepek célja, hogy kiszakítsanak a hétköznapokból. Azzal, hogy ezeket a különleges napokat várjuk, tudattalanul is jobban odafigyelünk az életünkre. Előre gondolkodunk és megpróbálunk a másiknak örömet szerezni. A napját egy kis varázslattal megtölteni. Vagyis magunk elé helyezzük az ő boldogságát. Ami már önmagában egy hatalmas lépés előre.

Ezért igazából mindegy, ki hogy áll hozzá. Nem az a lényeg, hogy mások elvárásainak megfelelj. Tartsd úgy az ünnepeket, ahogy te szeretnéd. Köszönetet akkor is mondhatsz, ha erre egy közelgő jeles nap a naptárban nem hívja fel a figyelmedet. Tégy jót, adj hálát, mondj köszönetet, élvezd ki a pillanatokat. Okozz örömet és hagyd, hogy neked is örömet okozzanak. Öleld át, csókold meg, mosolyogj rá teljes szívedből. Ünnepeld az életet!

TI HOGY ÁLLTOK HOZZÁ AZ ÜNNEPEKHEZ?

MÁRTI

Címkék: atram, maholnap