Nyári unaloműző: #KULTÚRA

Itt a nyár és nem tudod, hogy mit kezdj vele? Napok óta otthon ülsz és nem csinálsz semmit? Unod, hogy mindenkinek dolga van csak neked nem? Ha a kérdésekre a válaszod igen, akkor ez a bejegyzés Neked szól! Jól figyelj!

Itt a Nyári unaloműző cikksorozat következő része. Ha lemaradtál volna az előzőről, akkor ITT elolvashatod. Ott a sportot helyeztem a középpontba, most pedig a kulturális programokon lesz a hangsúly.

Mozi

Mikor iskola idő van, körülbelül fél évente jutok el moziba. Pedig imádom a hatalmas képernyőn nézni az izgalmas filmeket, szerintem az ember sokkal jobban bele tudja élni magát a szereplők helyzetébe, hiszen nagyobb a felület, hangosabban szól, és a 3D illetve 4D még egy lapáttal rátesz erre az élményre. Az ok, hogy miért járok mégis olyan kevésszer az időhiány. De nem csak. A másik, hogy elképesztően drágának tartom ezt a programot. Ezért is tanácsolom, hogy otthon is tarthatsz mozizós estéket. Hangfal, készíts be popcornt és egy adag kólát. Ha még különlegesebb élményt akarsz nézz filmet a szabadban!.

Koncert

A nyár egyik előnye, hogy rengeteg szabadtéri koncertet rendeznek. Különböző fesztiválokon, kulturális programsorozatok keretein belül. Az elő zene teljesen más, mintha csak otthon ülnél a gép előtt. Van egy különleges hangulata. Felpörget, ott vagy a tömegben, a többiek között és azt érzed, hogy tagja vagy egy közösségnek. Ráadásul bulizhatsz egy jót! Én legutóbb egy Punnany Massif koncerten jártam, és valami hihetetlen volt! Felejtehetlen élmény, az biztos.

img_2287.jpg

Kiállítás

Nagyon szeretek kiállításokra járni. Persze azért én sem vagyok az a fajta, aki az egész nyaralását múzeumokban töltni. De itthon, ha hallok egy-egy érdekes programról, nagy örömmel megyek el rá. Leginkább a fotó, festmény, illetve életrajzi kiállítások érdekelnek. Imádom látni a sikereket, az érzelmeket, érezni azt a szenvedélyt, amiket az alkotások tükröznek.  Bár ez sem az olcsó programok kategóriájába, de ha ügyes az ember időnként el lehet csípni olcsókat vagy teljesen ingyeneseket is.

Városi felfedezés

Az előző posztomban írtam a sétát, mint a sport egyik alternatíváját. Természetesen nem állítom, hogy valaki ettől fog lefogyni, de hiszem, hogy már ennyi is jót tesz a szervezetnek. Én séta közben mindig nézelődöm. Az embereket, a növényeket, az épületeket. Főleg, ha valami nagyobb városban járok. Kis eldugott utcácskákban szép és különleges házakra lehet bukkanni. Lehet, hogy műelmék, hogy története van, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak egy kép erejéig kelti fel a kíváncsiságunkat. Nézz szét te is!

 

TI HOVA MENTEK SZÍVESEBBEN: MOZI VAGY KONCERT?

MÁRTI