Hogyan éld túl a telet?

img_7521.jpg

Itt az év eleje,  január-február, a rettegett időszak. Az az igazság, úgy érzem, hogy a szervezetem sosem abban az évszakban "él", mint ami éppen aktuális. Most is álladóan TAVASZ érzésem van. Aztán kinézek az ablakon és esik a hó. Bevallom, sokat kell küzdenem ellene, hogy ne legyek ilyenkor szomorú, elkeseredett, depressziós. Minden évben megfogadom, hogy idén nem dőlők be neki, de akarva akaratlanul mindig megtalál. Ez nem olyan furcsa, hiszen hideg van (amit én kifejezetten nehezen viselek), illetve sötét (ami szintén nem a kedvencem). Könnyen kerülök melankólikus állapotba, mikor már csak azt várom, hogy jöjjön egy kis fény és meleg.

Csakhogy nem vagyok az a fajta ember, aki könnyen feladja, tehát idén ismét megpróbálom legalább egy kicsit könnyebbé tenni ezt az időszakot.

Tél - te csodás!

Hamár úgyis tél van, én pedig nem tudok varázsolni (sajnos) magamnak 20 fokot és pálmafákat, éppen itt az ideje, hogy megbarátkozzak ezzel az évszakkal. Korán sötétedik, a szervezetnek ilynekor sokkal több alvásra van szüksége. Én pedig imádok aludni! Szeretem a havat is, lehet jókat mókázni, korizni, szánkózni. Szuper program! Ráadásul ilyenkor a legevő is tisztábbnak hat.

Változtass!

Egyszerű, de nagyszerű. Ez a legjobb ellenszer, ha azt érzed, hogy eleged van és minden unalmas. Tégy valami mást. Alakíts ki új rutint, csinálj valamit másképp. Tudatosan tégy a változásért! Rendezd át a szobát, vegyél magadnak valami extravagáns ruhát, bármit, amitől úgy érzed, kicsit kizökkent a monotonitásból.

Bolondság

Már egy ideje követek egy lányt az egyik közösségi oldalon, aki rendszeresen tesz ki videót arról, ahogy reggelente tornázik. Viszont ezeknek a minivideóknak a végén általában van egy kis idő, mikor az ezdés átcsap bolondozásba. Csak élvezi a zenét és táncol. Nagyon hangulatos tud lenni! Reggel halgass valami vidám, pörgős zenét, amitől boldog leszel, ami feltölt energiával. Engedd el magad és elvezd.

Színek

Nem véletlenül hordanak a divat imádói (is) télen sok-sok színt. Egyrészt mert feltűnő, valami MÁS. Jó érzés viselni, már az boldogsággal tölt el, ha kitörsz a szürkeségből. Másrészt egy-egy szín viselése (pl. citromsárga) azt az érzést kelti, hogy hamarosan itt a tavasz. Vidám, és élettel teli. A képzeletednek csak te szabsz határt. Jöjjenek a vidám élénk vagy pasztell színek!

 

TI HOGYAN VÉDEKEZTEK A TÉLI DEPRESSZIÓ ELLEN?

MÁRTI

Címkék: atram, maholnap