Látsd pozitívan az őszt!

o_sz_te_csoda_s.jpg

Sokan vannak, akik a nyár végével hajlamosak kicsit "depresszióba" esni. Vége a jó időnek, a szabadságnak, a nap se süt már olyan erősen, sőt hamarabb kel fel és már nincs olyan sokáig világos. Tény, hogy a fény hiánya okozhat szomorúságot. Ezenkívül idővel lehül a levegő, könnyebben lehet elkapni mindenféle betegségeket. Illetve elkezdődik az iskola/munka, újra hozzá kell szokni a koránkeléshez. Az időhözkötöttséghez. Ennek ellenére az ősz egy csodás évszak, higgyétek el nekem!

Meleg van.

Főleg az első felében. Még nem kell télikabátban fagyoskodni a buszmegallóban. Ilyenkor még lehet pulcsiban elindulni otthonról, vagy ha egy kis nyarat akarunk belecsempészni, akkor elég egy dzseki a vidám ruha felé. Délutánonként még ki lehet ülni napozni egy jó könyv társoságában. Vagy akár hazafele egy megállót sétálni és élvezni, hogy a Napnak még van egy kis ereje.

Átalakul a természet.

Az évszakváltással mindig egy kicsit átalakul a természet. Új ruhát ölt. Egy kicsit megnyugszik, szépen lassan készül a pihenésre. Én személy szerint oda vagyok a gyönyörű bordó, barna színekért, amilyen koronája lesz ilyenkor a fáknak. Nincs is annál jobb, mikor sétálsz és a vastag avar ropog a lábad alatt!

Energia.

Bármennyire is azt érezzük, hogy milyen fárasztó és megterhelő ismét iskolába járni, valójában ilyenkor, iskolaév elején van a legtöbb energiánk. Hiszen ebben az időszakban még érezhető, hogy kialudtunk és kipihentünk magunkat az elmúlt hetekben. Még érezzük a nyár "hatását", azt, hogy feltöltődtünk. És egy-egy nehezebb napon, csak felidézzük a nyár varázslatos pillanatait.

Finomságok.

Szőlő. Sütőtök. Csupa csupa finomság és vitaminbomba. De nem csak gyümölcsök. Én nyáron egyáltalán nem szeretek sem meleg ételeket enni, sem italok inni. Nálam a levesek nyáron teljesen kiesnek. De ilyenkor visszatérnek, a forrócsokival és a sok kávéval karöltve.

 

TI SZERETITEK AZ ŐSZT?

MÁRTI

Címkék: ősz, atram, maholnap